Køb din snaps eller betal din tandlæge med Artmoney

En alternativ valuta fejrer 20 års jubilæum

Østtysk billedkunstner Annette Falk Lund, der har levet i Berlin, Leipzig og København før hun kom til Amtoft, fortæller om hendes eventyrrejse med Artmoney den 8.januar 2017 i Fjerritslev Kino.

Du får en smagsprøve på en lakridssnaps som er købt og betalt med Artmoney hos Nordisk Brænderi. Du kan vinde en Artmoney som Annette maler færdig på stedet.

En Artmoney er en "pengeseddel" og er 200 kroner værd. En Artmoney er også unika kunst på 12x18cm, et unikt billede med et serienummer bagpå. Den kan hænges op på væggen til daglig glæde for øjet og sindet, men den kan også bruges som betalingsmiddel.

Hvem har fundet på det og hvorfor? Hvor kan man handle med Artmoney? Hvordan ser de ud og hvem kan lave Artmoney? Svar på spørgsmålene får vi fra kunstneren Annette Falk Lund, når hun fortæller hvad hendes egen tilgang til Artmoney er. Hun siger:

"Jeg laver Artmoney dagligt fordi det er min skitsebog, min legestue, hvor alt er tilladt. Jeg bruger forskellige materialer og jeg afprøver grænser og søger efter det ukendte. En ret sund tilgang til en verden med kontrol og råb om sikkerhed."

Arrangementet foregår i Fjerritslev Kino søndag den 8. januar kl. 14-17. Vi starter med foredrag og efterfølgende debat i kinosalen. Bagefter serveres kaffe og kage i Galleri Kino på første sal hvor kunstneren udstiller oliemalerier og papirarbejder. Arrangementet er gratis. Det anbefales at have kontanter med i lommen, både til lodtrænkning og eventuel køb af Artmoney.

Oprindelig stammer Annette fra DDR (født i 1964 nær Rostock). Hun kom til Danmarks hovedstad i 1993 med en cand.mag. i historie og politik i tasken. Disse erfaringer fra et omskifteligt liv har givet hende rigelig stof til hendes fortællinger på lærred og papir. Imens danske kunstner drages til Berlin, så går hun mod strømmen i det hun bosætter sig i Nordjylland. Med udsigt på Mors og Livø siden 2008 arbejder hun til dagligt i naturskønne områder der har sat spor også på hendes Artmoney med landskabsmotiver.

Mere information på www.artmoney.org og www.falklund.dk

Annette Falk Lund mobil +45 28657140

Foto af: Steen Knarberg

Location:
Fjerritslev Kino, Vestergade 6, 9690 Fjerritslev
Date:
Event admin: Annette Falk Lund
Participants
Contact participants