Bogen "Artmoney"

Serial no.: Lars Kraemmer-2012-2-152
  • Style: Other
  • Color: Black / White
  • Material: Literature
  • Thickness: Above 2 mm

Titel: "Artmoney." 419 sider ren tekst - ingen illustrationer. Bogen er tilført en enkelt, original tegning, serienummer samt original signatur. Bogen måler 12x18 cm og opfylder kravene til "artmoney" - den kan således læses først og spenderes bagefter.

"Artmoney" er skrevet med afsæt i mine dagbøger. Den fortæller historien om artmoney's tilblivelse, som jeg husker den. Historien er sammensat af brudstykker fra mit liv i de 10 år fra akademiets afslutning til jeg fik børn. En begivenhedsfyldt tid. Teksten er holdt i "morfem" - en gramattisk stil, hvor ordene fremstår i deres korteste form. 

Læs anmeldelsen i Politiken: http://politiken.dk/kultur/boger/ECE1859349/tanken-bag-kunstprojekt-er-m...

Prolog

Forestiller mig at jeg vågner en morgen, maler de penge jeg skal bruge i løbet af dagen, og lever det liv jeg har lyst til. Hvad vil jeg lave? Hvordan vil jeg leve? Hvem vil jeg være sammen med? Hvor vil jeg bo? Forestiller mig at mennesker over hele verden gør det samme. Forestiller mig hvordan samfundet ændrer sig, hvis vi alle løsriver os fra økonomisk slaveri og maler vores egne penge. Forestiller mig artmoney.

Denne bog er min fortælling om artmoney. Denne bog, som objekt, opfylder kravene til artmoney, som de lyder i skrivende stund. Bogen måler 12×18 cm. Den indeholder en original tegning. Der er påført årstal, serienummer, forfatterens navn, forfatterens nation, forfatterens signatur og artmoney projektets web adresse. Det er muligt at købe bogen, læse bogen og bruge bogen som betalingsmiddel til samme kurs som en artmoney. Bogen, som objekt, er et eksempel på, hvordan artmoney fungerer i praksis. Et lille skridt mod at gøre forestilling til virkelighed.

I mine dagbøger har jeg plukket og omskrevet brudstykker af oplevelser, tanker og fortolkninger begyndende med afgangen på kunstakademiet og sluttende med stiftelsen af familie og virksomhed. Historien er således en dybt personlig rejse som afsluttes i den tidlige fase af artmoney projektet. Personnavne er ændret for at respektere implicerede. Stednavne forbliver uændrede.

Tekstens substantiver er skrevet i ”morfem,” det mindste, sproglige element som kan have en meningsbærende funktion. Denne usædvanlige udtryksform har til hensigt at bringe teksten nærmere begivenheden. Ved at blotlægge ordets rod muliggøres en dybere og bredere fornemmelse for dets natur. En ur fornemmelse. En fornemmelse som ikke begrænses af det specifikke objekt. Morfem åbner muligheden for at sætte ordets ”tekstur” og ”associationer” fri.

Lars Kraemmer

2012

Price: USD 50.00
Shipping fee: USD 10.00