Jeff Ibbo's picture
Frederiksberg
Denmark
Tel: +45 22936293
Rating as buyer/seller:
0
No votes yet

Jeg har altid tegnet, og i mellemskolen fik jeg maleren Alex Klingspor som tegnelærer.

I 1961-62 var jeg et halvt år på kunsthøjskole,med maleren Gunnar Jensen,som lærer,og jeg boltrede mig i den tids kunstneriske udtryk(pollock Poliakoff,cobra).

Jeg opsøgte igen Klingspor,og forsøgte det figurative "Mørkemaleri",Blandet med Ekelund,Vontilius inspiration. Med den slags maleri,blev jeg i 64 optaget på kunstakademiet,hos Hjort-Nielsen,der gav mig lov til at ud-indvikle mig i tidens nyopdagelse:Popkunsten,og med stramme farvestærke tegneseriebilleder,ofte feltinddelte,hvor farverne og deres indbyrdes kombinationer,var sat i system,debuterede jeg i 1968-71 på kunstnernes efterårsudstilling og Charlottenborgs for- og efterårsudstillinger.

Op i 70erne udvikledes denne stil sig til billeder med groteske figurer.

I 19 79, kastede jeg mig over et rastløst naturalistisk natur og menneskemaleri,uden nogen speciel stil,og dette ekspresmaleri førte mig igen ind i et expressivt figurmaleri,med aner i Flamsk ekspressionime(De Smet og Permeke) og Danske fabulanter,som Heerup, De Farvede konturer rundt om formerne,og store ensartede flader, Ny Debut i 86 på Charlottenborg, og K.E.91,og en hel væg med selvportrætter i Kulturministeriets Udstillingsbygning i Overgaden i 93,sammen med Flemming Born og Steffen Sølberg.Den farvede kontur forsvandt gradvist fra midt i 90erne,for at genopstå som en ofte tynd stregfigur ,der er stramt komponeret ind i billedfladen,som nu er blevet meget stoflige,lige som de billeder,jeg forsøgte at male i begyndelsen af tresserne. I nogle meget store billeder, ca. 2 meters højde har jeg arbejdet endnu mere med det rent fysiske maleri,direkte overfor modeller.