Juleudstilling i Galleri Lolland

Galleri Lolland inviterer igen alle registrerede Artmoney kunstnere til at udstille ved galleriets juleudstilling og stiller stedets længste væg på 8,5 m til rådighed.

Varighed: 26. november - 7. januar

Sidste år var vi 13 kunstnere og fik flot omtale i både Folketidende og Ugeavisen og folk var vældig interesserede. I år tæller vi 28 artmoney kunstnere!

 

I år støtter vi desuden ekstra op omkring udstillingen med et foredrag af Lars Christian Kræmmer den 3. december, kl. 12 og en Artmoney workshop samme dag.

 

Lørdag den 26. november holdt Galleri Lolland fernisering for Lotte Niemann og 28 Artmoney kunstnere.
Lotte Niemann laver portrætter i stof af alt fra en gadedreng i Etiopien til endronning - rig som fattig, ung som gammel. Selvom hun begrænser sin farver til ca. 6-8 pr. billede, formår hun alligevel at skabe udtryksfulde portrætter med lige præcis den rette mængde detaljer til at fange modellernes væsen. Nogle billeder skabes i rene gråtoner, andre er mere farverige, men fælles for alle er at de skabes af hundredvis af stofstykker. På afstand ligner de dog i overraskende grad de fotografier, der er udgangspunktet for portrætterne. Går man tættere på, afsløres imidlertid det detaljerede, smukke håndværk der er lagt i værkerne.

Den kommende periode vil også indeholde en Artmoney-festival med hele 28 deltagende kunstnere fra Danmark, Tyskland, USA og Holland.De 280 små værker er skabt i så forskellige materialer som stof, glas, lærred og papir, sågar i bogform. Motiv- og farvemæssigt er der endnu større variation i deltagernes bidrag, da Galleri Lolland vanen tro har valgt at lave en udstilling uden tema.
For de, der endnu ikke kender Artmoney, er der tale om små unika kunstværker i størrelsen 12 x 18 cm til en enhedspris á 200 dkk. Disse kan bruges som betalingsmiddel over 130 steder i verden. Alene i Galleri Lolland tager de 3 deltagende kunstnere Sidsel Vadsholt, Pernille Gundersen og Laila Cichos imod betaling af deres værker med op til 100% af prisen i egne Artmoney. Det vil sige at hvis man ønsker sig et værk af en af disse kunstnere, kan man samle Artmoney af dem til dekoration i hjemmet, indtil man har sparet det fulde beløb op. Måske lidt mere interessant at kigge på end 200 kronesedler eller gavekort. Andre steder tager man typisk imod Artmoney til et beløb svarende til 20-50% af prisen. Dog skal man være opmærksom på at det enkelte sted godt kan nægte at tage imod en Artmoney, der ikke falder i deres smag. De allerfleste der køber Artmoney gør det dog for at udvide kunstsamlingen eller som gave.

Årets Artmoney kunstnere er:
Else B. Larsen, Gurli T. Nielsen, Jess boldt, Hanne-Lise Enghoff, Hans og Sonja Fylking, Heinz Rainor, Helen Dalvig, Inger Lis Hansen, Karen Stassen, Karin Christensen, Kirsten K. Larsen, Kirsten Keisner, Laila Cichos, Lars Christian Kræmmer, Linda Vang, Lisbet Thorøe, Lisbeth Bjørnson, Marianne Mac Manus, Pernille Gundersen, Pia Pedersen, Pia Vehl, Sanne Bunte, Sidsel Vadsholt, Sofia Svensson, Susanne Hauge, Tine H. Jensen og Ulla Fenn.

Location:
Østergade 13, 4930 Maribo
Date:
Event admin: Lars Christian ...
Contact participants